Osnivanje preduzeća i dozvole

Klijent u razgovoru sa zaposlenom u kancelariji računovodstvene agencije PROFI COM iz Nikšića

Osnivanje preduzeća može biti kompleksno, ali mi Vam olakšavamo proces. Naši stručnjaci će Vas voditi kroz sve korake, od registracije do dobijanja potrebnih dozvola, kako biste brzo započeli svoje preduzetničke ambicije.

Osnivanje preduzeća

Osnivanje preduzeća u Centralnom registru privrednih subjekata je prvi i najvažniji korak ukoliko ste odlučili da započnete sopstveni biznis.

Umjesto Vas ćemo završiti sve što je potrebno oko osnivanja preduzeća, bez obzira o kojoj vrsti društva se radi. Vaše je da donesete odluku o nazivu društva, adresi, visini osnivačkog kapitala, osnovnoj djelatnosti, vlasnicima i odgovornim licima, a mi ćemo napraviti svu potrebnu dokumentaciju da bi se postupak registracije efikasno sproveo.

Registracija preduzeća

Pored usluge osnivanja preduzeća za Vas možemo da izvršimo i registraciju društva u drugim registrima:

  • registar poreskih obveznika,
  • registar obveznika na dodatnu vrijednost,
  • carinski registar,
  • registar uprave za inspekcijske poslove (tržišna inspekcija),
  • opštinski organ uprave nadležan za poslove privrede.

Dozvole za rad

Da bi društvo započelo svoje poslovanje određene djelatnosti: obrazovne ustanove, banke, osiguranje, restorani, turističke agencije, zdravstvene ustanove i mnogi drugi, moraju dobiti posebna odobrenja (licence) za rad.

Za Vas pripremamo svu potrebnu dokumentaciju i pružamo podršku tokom sprovođenja postupka licenciranja.

Dozvole za rad stranaca

Za strane državljane koji žele da rade ili žive u Crnoj Gori vršimo usluge dobijanja i produženja dozvola za boravak i dozvola za rad. Dozvole oko kojih vam možemo pomoći su:

  • lična dozvola,
  • dozvola za zapošljavanje,
  • dozvola za rad.

Dozvole za rad izdaju se stranim državljanima prilikom: zapošljavanja na sezonskim poslovima, osposobljavanja i usavršavanja, pružanja ugovornih usluga i upućenja stranaca na rad. Strani državljani mogu biti upućeni na rad u Crnu Goru po osnovu pružanja prekograničnih usluga, dodatnog osposobljavanja i usavršavanja, i kretanja unutar stranog privrednog društva koje posluje u Crnoj Gori.

Zatraži ponudu